Verslag Ceciliafeest 28 november 2021
Verslag


Verslag van het Ceciliafeest 2021 van kerkkoor Effen

Zondag, 28 november 2021

Inleiding: 2021, Nog altijd hebben wij met z'n allen last van het corona virus en alle nieuwe perikelen. We zijn weer beetje terug bij af. Nieuwe strenge maatregelen met mondkapjes, ander halve meter afstand houden en de gehele horeca moet sluiten om 20.00 uur, en nu inmiddels zelfs al om 17.00 uur. Wel met het grote verschil ten opzichte van vorig jaar, nu iedereen zo'n beetje volledig gevaccineerd is en de derde booster prik eraan komt, dat we gelukkig wél het Ceciliafeest kunnen/mogen vieren in de Kievitslaar. Zolang we ons maar houden aan alle gestelde regels, en natuurlijk doen wij dat braaf. We zijn al erg gelukkig dat we weer kunnen vieren want we hebben dit jaar wederom twee gouden koorjubilarissen. Een vijftig-jarig koorjubilaris Anneke Nooijens, en een veertig-jarig koorjubilaris Lenie Kox. De twee gouden vijftig-jarige koorjubilarissen van 2020, sopraan Nelly Leyten en alt Nelly Mathijssen, hebben vorig jaar wel hun gouden 50 insigne met oorkonde gekregen in de kerk maar hebben uiteraard het Ceciliafeest met hun welverdiende jubileumliederen ook nog tegoed. Dat zijn dus al 4 gouden koorjubilarissen. Ook zetten we Nelly Schrauwen extra in het zonnetje vanwege het neerleggen van haar functie als secretaris van het koorbestuur. Al 16-jaar heeft zij zich ingezet als secretaris en heeft het stokje doorgegeven aan onze nieuwe secretaris Annie de Nijs. Dan nog een aantal privé jubilarissen. Vorig jaar waren Joost en Leny Huijbrechts een gouden bruidspaar en Frans en Roos Voesenek een robijnen bruidspaar. Dit jaar nog eens 2 gouden bruidsparen, Nelly en Kees Schrauwen en Wim en Willie Baremans. Dat belooft wat en gaat een vol programma worden met maar liefst 9 jubilea-liederen plus het jaarlijkse Gildebroeders en zusterslied, er worden dus maar liefst 10 liedjes ten gehore gebracht. Gelukkig hebben wij Michel de Kuijer bereid gevonden om in de kerk foto's te maken van de speciale momenten, het huldigen van de jubilarissen. Daar zijn wij hem heel dankbaar voor.

Samenkomst in de kerk: Volgens de traditie vieren we deze dag eerst om 9.30 uur met een Woord en Communieviering die is voorgegaan door pastor Han Geppaart waarbij wij onze jubilarissen met trots naar voren halen. Het is een mooie viering met zorgvuldig uitgekozen liederen door onze Liturgie groep; Goedele, Truus en Annie, Roos is daarbij even wegens omstandigheden afwezig geweest. Gelukkig heeft Annie de groep bijgestaan. Het was een viering met een feestelijk tintje vanwege  het Ceciliafeest en onze gouden jubilarissen. Achter het orgel zat heel vertrouwt Anja Monden te spelen.Onze eigen dirigent Goedele heeft het geheel gedirigeerd. Dit keer hebben we met het voltallige koor kunnen zingen. Dirigente mevr. Goedele Scheifes heeft ook nog even haar prachtige pianospel laten horen.

En dan is het grote moment daar voor Anneke Nooijens en Lenie Kox. Het moment dat we onze gouden jubilarissen naar voren halen met een woordje door onze Pastor, onze voorzitter Rien Koeken en de vicevoorzitter van de H. Maria Magdalena parochie Jan Hendrickx. Jan begon met het toespreken van Lenie Kox. 40-jaar een trouw koorlid, dat waardeert de Gregorius vereninging met een gouden medaille en een gouden draagspeld en een oorkonde, en daarna Anneke Nooijens die maar liefst 50-jaar lid is van het koor. Anneke ontvangt een 50-jarig insigne, want de gouden draagspeld had zij 10 jaar geleden al ontvangen, en een oorkonde. Beide dames hebben ontzettend veel betekend voor de Effense gemeenschap. Michel heeft van deze gebeurtenis foto's gemaakt. Wij zijn hem daar dankbaar voor. We mogen altijd op hem rekenen!

Samenkomst in de Kievitslaar: Eerst maar eens een lekker kopje koffie en een heerlijk stuk appelgebak. Dat ging er wel in. Toen heeft Rien de bestuursleden/Ceciliacomité bijeengeroepen voor het zingen van het Gildebroeders en zusterslied. Aansluitend de koorjubilarissen van 2021. Het ode lied voor Anneke Nooijens gezongen ter ere van haar 50-jarig jubileum. Een lied op de melodie van "Heal the world" van Michael Jackson. Ook haar familieleden, kinderen, kleinkinderen hebben enthousiast meegezongen. Corry Koeken heeft namens het hele koor een prachtig boeket bloemen overhandigd. Anja heeft met haar accordeon het geheel prachtig begeleid. Dat deed ze overigens met alle liederen.

Toen was het de beurt aan Lenie Kox. Ook zij werd toegezongen voor haar 40-jarige jubileum. Een lied van Benny Neyman, "Ode aan Maastricht", met een geheel eigen versie "Lenie gefeliciteerd". Natuurlijk kreeg ook zij van Corry namens het hele koor een prachtig boeket bloemen.

Daarop volgde een speciaal lied voor Nel Schrauwen die na 16 jaar haar functie als secretaris van ons koorbestuur neerlegde en nu haar stokje heeft overgedragen aan onze nieuwe secretaris Annie de Nijs. Een lied op de melodie van "Pour un flirt avec toi" van Michel Delpech. Nel heeft 16 jaar lang zich bijzonder ingezet met het schrijven van de jaarverslagen, bijhouden van het koorarchief etc etc! Een grote steun voor de voorzitter. Daarnaast was en is zij nog steeds een groot organisatorisch talent.

Na het zingen van deze 3 liedjes zijn we eerst maar eens gaan eten. Rhana heeft weer samen met haar Wieb ons goed verwend met een uitgebreid buffet. Het was heerlijk en ontzettend goed verzorgd. We hebben het ons heel goed laten smaken. Als dessert was er nog een heerlijk fruittoetje met verse mango. Ook kwamen we goed weg dit jaar met maar liefst 4 stellen die een privé jubileum hebben gevierd en het hele koor met 4 consumpties en wat hapjes hebben getrakteerd!

Na de feestelijke maaltijd zijn we weer verder gegaan met zingen want we hebben nog 2 gouden 50-jarige koorjubilarissen van 2020. Dat feest kon niet gevierd worden vanwege corona, dus ze  hadden hun ode lied nog tegoed. Nelly Leyten en Nelly Mathijssen. Helaas kon Nelly Mathijssen niet aanwezig zijn. Haar lied is geschreven op de melodie van "Vrede Sjaloom" , wat bij ons in de map staat (Dime Senor, Mocedades). Dit zal Corry Koeken haar thuis overhandigen. We hebben met plezier Nelly Leyten wel kunnen eren met haar ode lied op de melodie van "Verrijzenis, verrijzenis" wat ook in onze map staat, (beiden liederen destijds geschreven door Piet Rasenberg) of te wel "The Holy city". Een bloemetje hoort daarbij.

Goedele heeft ook een welverdiend boeket gekregen voor haar grote inzet als dirigent/repetitor van het koor en enorme bijdrage aan de liturgiegroep waar zij het hele jaar vrijwillig mee bezig is. En natuurlijk ook een groot boeket voor Anja Monden waar wij keer op keer een beroep op mogen doen als de jubileumliederen voor het Ceciliafeest begeleid gaan worden. Vooraf is er steeds een paar weken, nog eens ná de gewone repetitie, een zogenaamde Cecilia-repetitie nodig om de liederen te kunnen begeleiden bij het instuderen. Dat is een enorme tijdsinvestering, maar ze doet dat voor ons met liefde. Ze speelt prachtig accordeon. Een enorme opgave om dat steeds weer voor elkaar te krijgen om de liedjes zo mooi te laten klinken! Bedankt Anja!

En dan was het de beurt aan een 3 tal gouden bruidsparen en 1 robijnen bruidspaar. We zijn begonnen met het gouden bruidspaar van 2020, Leny en Joost Huijbrechts, op de melodie van "Ca va pas changer le monde", van Joe Dassin. Tussendoor een drankje natuurlijk en daarna het gouden bruidspaar van 2021, Nel en Kees Schrauwen, een lied op de melodie van "Mon amour", van BZN. Vervolgens ons meest recente gouden bruidspaar Willie en Wim Baremans, op de melodie van "Rivers of Babylon", van Boney M. En als laatste nog een robijnen bruidspaar van 2020, Roos en Frans Voesenek, dit lied heeft Wim Baremans geschreven op de melodie van "Een beetje vrede", van Nicole. De andere liedjes zijn geschreven door  Roos Voesenek.

Na nog een paar drankjes en hapjes hebben we dit Ceciliafeest afgesloten met nogmaals het gildebroeders en zusterslied. Zoals gezegd was het een vol programma! De entertainers waren wij als bestuur dit jaar zelf! Het was een geweldige dag. Echt weer eens een gezellig samenzijn en een heel geslaagd Ceciliafeest.

Dit was het verslag van het Ceciliafeest 2021

Met vriendelijke groet namens het voltallige nieuwe koorbestuur.De gouden koorjubilarissen 2021 Anneke Nooijens en Lenie Kox
Geschreven door Rien Koeken.

In 1970 is het dames en heren koor opgericht.
Het heren koor was niet meer op volle sterkte, vandaar dat er een beroep op de dames werd gedaan. De belangstelling was groot zodat onder leiding van Fried Nooyens met repeteren kon worden begonnen.


50-jarig koorjubilaris Anneke Nooijens-Verschuren.
Was gehuwd met Fried Nooijens die in 2007 is overleden. Fried was de oprichter en grondlegger van het gemengde kerkkoor. Hij heeft het koor met enorme inzet tot grote hoogte gebracht.

Anneke is sinds 1971 lid, is 88 jaar en zeer vitaal, een échte Princenhaagse en nog steeds woonachtig in Princenhage. Ze heeft een zoon "Henk" en een dochter "Mirjam", 7 kleinkinderen. Ze heeft jaren lang les gegeven op onze bassisschool. Zij was juffrouw Nooijens en haar man Fried, of te wel meneer Nooijens was hoofd van de school. Ze heeft ontzettend veel voor Effen betekend en voelde zich er thuis.
Na het overlijden van haar man heeft zij nog een aantal jaren in het koor gezongen, maar dit werd steeds minder. Ze was afhankelijk van anderen die haar steeds thuis ophaalden en thuis brachten. Ze wilde eigenlijk niemand tot last zijn. Ze bleef wel lid, je kunt zeggen een "rustend lid". Vandaag heeft zij haar 50-jarig jubileum gehaald. Een geweldige prestatie. Voor deze mijlpaal ontvangt zij van de Gregorius vereniging een oorkonde en een insigne. Natuurlijk zal Corry Koeken haar namens het hele koor een mooi boeket bloemen overhandigen.


40-jarig koorjubilaris Lenie Kox-Smits.
Is gehuwd met Piet Kox uit Ulicoten. Ze hebben een zoon "Michiel" en een dochter "Siegrid", 2 kleinkinderen Thomas en Liam. Michiel speelt heel af en toe piano in onze kerk. We kunnen altijd een beroep op hem doen. Lenie is sinds 1981 lid. Is altijd met hart en ziel koorlid geweest, en nog! Een echte sopraan, die partij ligt haar wel. Ze heeft onder leiding van Fried Nooijens gezongen in ons toenmalige jeugdkoor. Ze is verschillende jaren penningmeester geweest van het koor. Ze heeft veel voor de gemeenschap Effen betekend, zowel voor de kerk maar ook voor het koor. Met Els en Leny deed zij het secretariaat en was iedere vrijdag van de partij. Nu laat haar gezondheid veel te wensen over waardoor ze minder kan komen zingen. Dat doet haar veel pijn, maar als het even kan is ze aanwezig. Chapeau! 40-jaar een trouw koorlid, voor deze mijlpaal ontvangt zij van de Gregorius vereniging een oorkonde en de gouden medaille en draagspeld. Natuurlijk van het hele koor nog een mooi boeket bloemen. Een geweldige prestatie en ook zeer verdiend. Ook Piet van harte gefeliciteerd met je echtgenote. Je kunt trots op haar zijn.

 Terug naar foto's

 

 

Home