Verslag 75-jarig koorjubileum 2013
Verslag

Verslag van het 75-jarig jubileumfeest 21-08-2013

Op 21 augustus verzamelden zich op de parkeerplaats van de Kerk alle nog zo vitale leden van het koor om gezamenlijk een bezoek te brengen aan een Hortensiakwekerij aan de Strijbeekseweg te Strijbeek. De dag had alles in zich om te kunnen slagen, een heerlijk zonnetje, bijna windstil en feestelijk uitgedoste mensen. Nadat iedereen een plaatsje in de auto had gevonden is men richting strijbeek vertrokken. Enige leden zaten al vol ongeduld te wachten op hetgeen dat ging komen. 

Na een sluipdoor route door het gebouw werd het volledige gezelschap ontvangen door de eigenaresse en welkom geheten. Ook voor een tiental vrouwen van een andere groep was een plaatsje ingeruimd. 

Tijdens het wachten op een kopje koffie met een appelflap werden er beelden vertoond van bloemen, elk voorzien van een uitspraak of gezegde eigen aan die specifieke bloem. Later zou blijken of de geheugens van de toehoorders nog in de eerste versnelling stonden. 

Na een uitleg van de begeleidster, goed van tongriem en niet voor de poes, hoe de teelt ontstaan was na andere teelten in de kassen op het bedrijf. Het tonen van een promotiefilm over het telen en naar de veiling brengen in Naaldwijk van de snij hortensia heeft het gezelschap een bezoek gebracht aan de enorme kas met totaal van 50.000 moederplanten. 

De hortensia heeft een bloeiwijze, bestaande uit drie episoden met voor elke episode een ander karakter van de bloemenbol. De hele dagproductie van 20 karren worden deels onder de klok en deels op foto verhandeld over de hele wereld. Het productieproces wordt met viertal medewerkers zes dagen in de week uitgevoerd. 

Na het bezoek was het weer tijd voor een kopje koffie en vertoonde de begeleidster haar kwaliteiten op het gebied van bloemschikken en in een handomdraai had ze een drietal kunstwerkjes te voorschijn getoverd. Nu kwam het voor het gezelschap er op aan, hoe goed de grijze massa de uitdrukkingen behorende bij een bloem had opgeslagen. Diegene die het juiste antwoord gaf werd de eigenaar van een bloemschik kunstwerkje. Een luxe boeket werd gewonnen door mevr. Baremans, een luxe tafelstuk door Nel Schrauwen, nog een boeket door Cecilia Potters, en de bloementaart als laatste kwam bij onze hoffotografe, uitdagende Roos, terecht. 

Al het wel en wee van de hele middag en de aansluitende maaltijd is door haar weer op een voortreffelijke manier vastgelegd. Op de door haar ontwikkelde en in stand gehouden Website kan iedereen nog nagenieten van deze dag. 

Nadat vooral de dames de shopwinkel bezochten en zich diverse handige mesjes en bloemstukjes hadden aangeschaft en iedereen nog een drankje tot zich op het zonovergoten terras had genomen, was het moment van vertrek aangebroken. 

De dag werd voortgezet bij de Japanner, gelegen naast Bouvigne. Ook daar hadden zich al diverse echtgenoten, voorafgegaan door de voorzitter van de H.Moeder Gods geloofsgemeenschap verzamelt. Er moet toch ergens nog geld worden verdiend, de loonslaven konden nu pas aansluiten. 

Zoals het woord al zegt de Japanner serveert alleen maar Chinees voedsel in een hele grote variatie. Er is altijd voor iedereen wat aanwezig, gebakken, gebraden, gekookt en geroosterd. Door de passevant of in hapklare brokken gesneden. Er is voor elk wat wils De maaltijd was voor een ieder een groot succes regelmatig werden wat knoopjes losgemaakt om nog meer ruimte te scheppen voor het toetje. Toen de mededeling kwam dat Anneke Nooyens de leeftijd der sterken van 80 jaar had gehaald werd ze door het voltallig koor toegezongen. 

Iedereen is voldaan weer naar huis teruggekeerd en kon terugzien op een zeer geslaagde middag en avond in de hoop dat er toch nog een tachtigjarig bestaan kan worden gevierd. 

Breda, augustus 2013 

Joost Huijbrechts

Terug naar foto's

Papillon   Joost

klik hier voor de website van Inrana
Home