Piet Rasenberg, voorzitter van het Effense kerkkoor is overleden op 26-12-2019
In memoriam


Piet Rasenberg

onze voorzitter van het Effense kerkkoor is overleden

Piet Rasenberg overleden

Donderdag tweede kerstdag, 26 december 2019

Het is een zeer droevig bericht. Onze voorzitter van het Effense kerkkoor is overleden op tweede kerstdag 26-12-2019. Wij wensen zijn gezin en familie ontzettend veel sterkte met dit grote verlies. Met name zijn vrouw Mary en hun kinderen Maarten en Femke, Bregje en Maurice, Joris en Mireille en hun kleinkinderen Tijn, Jet, Wies, Sophie, Fleur, Max en Morris wensen wij veel sterkte toe.

Het is een groot verlies want Piet was een man met een groot hart. Ruim eenenvijftig jaar getrouwd met zijn Mary. Op tweede kerstdag zevenenvijftig jaar geleden leerden zij elkaar kennen, nu zevenenvijftig jaar later, ook op tweede kerstdag, is hij overleden. Piet was een geweldige familieman, fijne vader en lieve opa. Hij was trots op zijn familie. Een man die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Hij zal verschrikkelijk gemist worden.

Het Effense koor zal hem k verschrikkelijk missen. Ik mag wel namens het hele koor zeggen dat wij ook in diepe rouw zijn. Wij gaan niet alleen zijn fantastische leiderschap als voorzitter missen wat hij zovele jaren zo adequaat en punctueel heeft uitgevoerd, maar op de eerste plaats zijn vriendschap, zijn humor, zijn aanwezigheid als een warm mens, een fijn koorlid dat ruim veertig jaar altijd trouw aanwezig was. Hij sloeg zelden een repetitie over want hij hield van het koor, het was zo vertrouwd want hij was er gewoon altijd! Wat we ook in het bijzonder gaan missen dat is zijn prachtige basstem, zijn unieke timbre in zijn stem, zijn prachtige solo's die hij altijd zong, kortom, een  uniek en onvervangbaar koorlid. Vorig jaar (Ceciliafeest 2018)  heeft hij  zijn gouden Gregorius medaille  in ontvangst mogen nemen na veertig jaar trouwe koorzanger. Jaren eerder heeft hij van de paus al Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen. Dat zegt al genoeg over zijn verdiensten.

Hij heeft zich een lange periode sterk gemaakt voor het toenmalige jongerenkoor van Effen. Daar heeft hij een compleet eigen repertoir voor geschreven meestal op de melodie van een bekend poplied, liederen die mensen aansprak met prachtige teksten. In de glorieuze jaren tachtig heeft hij zo talloze liederen geschreven. Het huidige gemengde kerkkoor zoals wij dat heden ten dage kennen zingt soms nog steeds zijn liederen. Gelukkig is zijn gehele oeuvre bewaard gebleven. Ook schreef hij vele jaren jubileumliederen voor de koorleden met een prive of koorjubileum die ten gehore werden gebracht tijdens het jaarlijkse Ceciliafeest in november.

Wat is het koor zonder Piet. Het koor ws Piet en Piet ws het koor! Het zal moeilijk zijn zonder hem, ook wij gaan hem verschrikkelijk missen.

En dan nog de Effense gemeenschap. Iedereen kent Piet. Hij heeft voor heel Effen ongelooflijk veel betekend. Zijn kronieken en persberichten die hij schreef vr en over Effen zijn daar het zuiverste bewijs van. Moest er iets georganiseerd worden op Effen, vraag het maar aan Piet. Piet die alles kon regelen tot in detail. Hij kon het, maar vooral, hij dd het ook. Wat heeft deze man toch veel betekend voor deze hele gemeenschap!

Het was dan ook zr terecht en welverdiend dat hij tijdens het kerstconcert van 2017  "eindelijk" zijn koninklijke onderscheiding kreeg als lid van Oranje Nassau! Wat had hij dat verdiend! We mogen met z'n allen dankbaar zijn dat hij dat nog mocht ontvangen.

Zaterdag 4 januari 2020 hebben wij met een hele mooie en plechtige Eucharistieviering, die voorgegaan werd door pastor Paul Heye en diaken Ad van Kuyck, een waardig afscheid gehad in onze H. MoederGodskerk te Effen. Zijn eigen koor zong onder deskundige leiding van dirigent Goedele Scheifes en aan het orgel speelde Mich Potters. Als vanzelfsprekend was er veel muziek voor Piet. Naast onze koorzang was er  heel veel mooie  muziek verzorgd door  zijn muzikale kinderen en kleinkinderen, live uitgevoerd met gitaar en accordeon en daarbij prachtig gezongen. Daarna hebben we afscheid genomen op de naast gelegen begraafplaats waar hij is begraven.

Lieve Piet, Wij gaan je missen! Namens het kerkkoor Effen, de kerk en de hele Effense gemeenschap zijn wij dankbaar voor wat je voor ons betekend hebt. Vooral voor het koor, een onuitwisbare indruk! We zijn dankbaar voor jouw vriendschap, jouw leiderschap, jouw zangtalent, jouw schrijftalent, je drive, je motivatie en voor alle mooie herinneringen.

Piet, wij houden van je en wij koesteren je levend in herinnering!

Piet, bedankt voor alles! Rust zacht.

Piet Rasenberg overleden
Piet Rasenberg    * 28 maart 1938   
                                Piet Rasenberg overleden 26 december 2019  Lied: Stil verdriet

  (Melodie: Backdoor man, Viktor Lazlo
 


 
Stil verdriet, huilen van binnen
  stil verdriet, steeds herbeginnen
  met die pijn
  nooit meer met jou te zijn.

 Stil verdriet, 'k ga door met leven
 stil verdriet, door vreugd omgeven
 nooit echt blij
 je nam een deel van mij!
   
    Refrein:
    Men zegt.... ik neem het aan wat men zegt...

    "Het zal slijten, het krijgt een plek, de tijd zal...
     de pijn laten verdwijnen".
    Voor altijd leef jij in mijn hart.

 Stil verdriet, al ben 'k druk bezig
 stil verdriet, altijd aanwezig
 al zing 'k een lied
 maar vrolijk voelt het niet.

 Stil verdriet,lachend, gn grenzen
 stil verdriet, onder de mensen
 'n zonderling
 met jouw herinnering.

    Refrein:

 
Stil verdriet, ook zonder tranen
 stil verdriet, mijn weg te banen
 naar zon en zee
 jij gaat steeds met mij mee!

 Stil verdriet.............. Stil verdriet, altijd onzichtbaar
 stil verdriet, zo onvoorspelbaar
 men ziet 't niet
 want het is stil verdriet!